2015. június 14., vasárnap

Nyárra tervezett könyvek nyereményjátékkal 1.

Amiket el szeretnék (illene már) olvasni a nyáron 1.

Mások is írtak ilyen listákat, amik nagyon megtetszettek nekem, és mivel én is imádok listákat gyártani, és idén nyárra komoly terveim vannak, ezért közzé teszem, miket szeretnék elolvasni.
Ez az első 5 könyv, a következő posztban a másik 5 könyvet fogom bemutatni, és ott is lesz nyereményjáték.
Bizony van köztük pár, amit kicsit szégyellek, hogy még nem olvastam, ezért azt a kérdés tenném fel nektek, hogy nektek melyik ez a könyv? Amit már évek óta el akartok olvasni, valójában nagyon híres, és közkedvelt is, esetleg már előfordult az is, hogy valahol lazán azt mondtátok, hogy persze, hogy olvastátok, ki ne olvasta volna...? Vagy talán már meg is utáltátok a könyvet, amiért még nem sikerült elolvasnotok? Szóval várom a hozzászólásokat, és a válaszadók között kisorsolom Agatha Christie A nagy négyes című könyvét. (amiket itt kisorsolok, mind a saját, egyszer olvasott példányaim)


Aldous Huxley: Szép új világ
Imádom a disztópiákat, meg mindenféle utópisztikus történetet, erre pont ezt hagytam ki eddig? Ne tudjátok meg, milyen régóta van a várólistámon... Ráadásul tudom, hogy tetszeni fog.



Mihail Bulgakov: Mester és Margarita
Na igen, ez meg egy másik kultkönyv, ami nekem eddig kimaradt. Nem volt kötelező olvasmány, magamtól meg nem vettem le a polcról. De idén végre ezzel is végezni akarok, és remélem, szeretni fogom.



Gayle Forman: Csak egy nap
Sok nehezebb, komolyabb olvasmány van a nyári listámon, így kell közé pár könnyedebb. Gayle Formant meg egyszerűen imádom. A Ha maradnék, a Hová tűntél és az Itt voltam is nagyon tetszett, szóval tengerpartra biztos, hogy viszek tőle egy könyvet.



Robert Merle: Védett férfiak
Az én top 3 listámon Merle rajta van, és mégis hatalmas hiányosságaim vannak vele kapcsolatban, ráadásul ez a könyv témája miatt is nagyon érdekel, imádom ezeket a fura, futurisztikus és utópisztikus helyzeteket, amiket teremteni tud. 



Dennis Lehane: Titokzatos folyó
Nick Hornby a Vájtfülűek brancsa című könyvében hozta meg hozzá a kedvem, és mivel a filmről is nagyon jókat hallottam, de még azt sem láttam, ezért itt az ideje, hogy mindkettő bepótoljam. Főleg, hogy Lehane-től olvastam már mást, és azok nagyon tetszettek.


Várom a hozzászólásokat, ti mivel vagytok még adósok magatoknak? Mit illene már jó régóta elolvasnotok? A válaszokat csütörtök, június 18. éjfélig küldhetitek. Pénteken pedig eredményhirdetés. A nyertessel majd külön egyeztetek, egyelőre biztos, hogy budapesti személyes átvételt tudok csak biztosítani, később majd lehet, hogy lesz postázás is. 

39 megjegyzés:

  1. Szia! Ez egy igen jó kérdés :) sajnos nálam a Gyűrűk ura az ilyen mumus, egyszer nekiálltam, de nem sikerült, azóta többször terveztem, hogy újra nekiállok, még nem tettem meg, de talán idén már sort kerítek rá :)

    VálaszTörlés
  2. Szia! Nálam a Büszkeség és balítélet illetve A gyűrűk ura az, amit szégyellek, hogy nem olvastam, viszont folyamatosan tervben vannak :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Büszkeség és balítélet nagyon olvastatja magát szerintem, ha már belekezdtél, és szerintem tetszeni is fog, szóval csak hajrá!

      Törlés
  3. Mivel csinálom az 50 könyv egy évben kihívást, így van miből válogatni. Amit a legjobban várok az Edith Wharton Ártatlanság kora :-)

    VálaszTörlés
  4. Eddig három hozzászólásban két Gyűrűk ura... hát akkor bevallom, hogy abba én is belekezdtem már, de a 60. oldalnál nem bírtam tovább akkor. Mindenki mondja, hogy pont ott indul be, és folytassam, de eddig nem volt lelkierőm. :) Remélem, nektek lesz.

    VálaszTörlés
  5. Szia. Nekem a Trónok harca és az Éhezők viadala ehhez hasonló mű. Mindkettő ott van a legnépszerűbbek közt, rengeteg ismerősöm olvasta őket, én félek hogy mégse tetszene, vagy csalódást okozna a filmhez/sorozathoz képest. Illene már elolvasnom őket, főleg hogy egyik a polcomon vár, de folyton halogatom :)

    VálaszTörlés
  6. Szia! A Mester és Margarita nálam is ezer éve van tervben, illetve az 1984 is hasonló, rengetegszer elhalasztott könyvem... De majd mindenképpen elolvasom őket... egyszer... tudod, majd ha sok időm lesz. ;)

    VálaszTörlés
  7. Nesbőtől: Denevérember, Csótányok,Vörösbegy, Nemezisz, A boszorkányszög, A megváltó, Hóember ( újraolvasni csak ezt a részt)
    Bronte: Üvöltő szelek, Jack London: A vaspata, Karithy: Utazás Faremidóba és a Capillária Örkény egy percesei, illetve van vagy 9-10 francia nyelvű könyv, ami valószínűleg már őszre hajlik át.
    Most épp egyébként Az öreg halász és a tengert olvasom.
    De nekem kb ezek a nyári tervek :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú, én annyira örülnék, ha még nem olvastam volna az Üvöltő szeleket, és most olvashatnám először. Imádom azt a könyvet! :)

      Törlés
  8. Ezek közül pont most olvasott Öreg halász és a tenger, amit szégyenlek, hogy eddig nem olvastam még :)

    VálaszTörlés
  9. Szia,
    nekem Szabó Magda: Az ajtó és a Gyűrűk ura. Már jó ideje tervbe van véve mindkettő...:)

    VálaszTörlés
  10. Szia! Nekem egyértelműen a Harry Potter sorozat és a Gyűrűk ura az, amit szégyellek, mert eddig nem olvastam. Mindegyik tervben van, csak az a baj, hogy nagyon hosszú a listám. :D

    VálaszTörlés
  11. Szia,

    éppen múlthéten döntöttem el, hogy ezen a nyáron ha törik, ha szakad, elolvasom a Trónok harca-sorozatot, mert már nagyon cikinek érzem, hogy egyébként mindent elolvasok, mielőtt megnézném, ezt pedig már évek óta halogatom. :)

    VálaszTörlés
  12. Szia! Nekem E.L. James: A sötét ötven árnyalata, az első részt gyorsan elolvastam,majd ebbe a második részbe is belekezdtem aztán abbahagytam pár oldal után,de remélem idén el tudom olvasni :)

    VálaszTörlés
  13. Szia! Nekem E.L. James: A sötét ötven árnyalata, az első részt gyorsan elolvastam,majd ebbe a második részbe is belekezdtem aztán abbahagytam pár oldal után,de remélem idén el tudom olvasni :)

    VálaszTörlés
  14. Szia!
    Nekem Karinthytól az Így írtok ti, J. Hellertől A 22-es csapdája és Jane Austentől a Büszkeség és balítélet van a várólistám tetején.
    Majd a nyári szünetben sort kerítek mindre. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nyár végén tessék jelenteni, mit sikerült teljesíteni ebből! :)

      Törlés
  15. Szia! Én csinálom az 50-es listát, onnan bármi. Ez a mostani nyári projectem :)

    VálaszTörlés
  16. Nekem a Trónok harca maradt ki, pedig régóta tervezem elolvasni.

    VálaszTörlés
  17. A Trónok harcára már nekem is rá kéne szánnom magam, de olyan vastag.... :D Majd nyáron!

    VálaszTörlés
  18. Talán nem mind "akkora" közkedvenc, de ezen a nyáron sort kerítek rájuk, az biztos! :)
    - Stephanie Perkins: Anna és a francia csók
    - Laura Gallego Garcia: Az ellenállás
    - Kemese Fanni: A viharszívű Mia Mavis
    - Leigh Bardugo: Árnyék és csont
    - Rick Yancey: Az ötödik hullám

    VálaszTörlés
  19. Mindig elakartam olvasni az Egri csillagokat, de valahogy sosem sikerült. Talán majd mostanság :)

    VálaszTörlés
  20. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  21. A Mester és Margarita nálam is régi adósság, de inkább őszre tervezem, benne van a várólista csökkentésben idén. :))) Hú, azon kívül is van sok régi, amik már kb. egy évtizede csücsülnek a polcon, például A fülemülepadló és néhány Orhan Pamuk könyv. :) Mindig valami más beelőzi őket. :P
    A Szép új világot nemrég (egy éve, vagy két éve) pótoltam, nem volt rossz, de jobban szerettem az 1984-et.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, az 1984-et szerintem nálam sem fogja semmi fölülmúlni, de nincsenek túlzott elvárásaim, csak érzem, hogy tetszeni fog. :)
      Na, Orhan Pamukról majd kíváncsi leszek, miket fogsz írni, mert van itthon egy könyve nekem, de még nem volt kedvem hozzányúlni. :)

      Törlés
  22. Én azt a három könyvet szeretném elolvasni, amit már év eleje óta halasztgatok. Sovay, Aurelia és a Tükörváros titka. Ezeket biztos el fogom olvasni, meg a Harry Potter sorozatot is be kéne fejeznem. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Gratulálok, te nyerted ezt a játékot! Kérlek adj egy e-mail címet, vagy moly nevet, hogy írhassak neked! :)

      Törlés
  23. Szia! Én Gayle Formantől a Csak egy nap című könyvet szeretném már nagyon-nagyon elolvasni. Valamint most lesz terítéken az Alkonyat, és még nagyon ajánlgatják a Gyönyörű sorscsapást és a Láncreakciót. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, akkor nekünk van egy közös könyvünk a listán! :)

      Törlés
  24. A Huxley, a Bulgakov meg a Merle könyv nekem is itt van bekészítve, már csak sort kéne keríteni rájuk... :) A 'Szép új világ'-ot épp tegnap szereztem be, egy ideje már tervezem ezeket (is) elolvasni. Egyébként Neil Gaiman: Amerikai Istenek c. könyve amit már régóta vadászok, szerencsére nemrég azt is sikerült beszereznem, azt hiszem, az lesz a következő vagy Salman Rushdie- tól a 'Sátáni versek', az is évek óta várja, hogy elolvassam :) Üdv. András

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú, az Amerikai Istenek elolvasása után kíváncsi leszek a véleményedre, én még nem mertem nekikezdeni, vegyesek az érzéseim vele kapcsolatban. De nagyon jó kis könyvek vannak a listádon! :)

      Törlés
    2. Hát még én milyen kíváncsi vagyok arra a könyvre! Bár kicsit ijesztő a terjedelme, de aztán lehet, le se tudom majd tenni :)

      Törlés
    3. Múlt héten befejeztem az Amerikai Istenek-et, röpke egy hét alatt megvolt, meló mellett :) Nagyon jóféle urban fantasy; hangulatos, emellett olvasmányos, jól lehet vele haladni, érdekesek a karakterek, a történet viszonylag lassan halad, de percig se éreztem unalmasnak, pláne, hogy minden fejezet végén van egy kapcsolódó 'minitörténet', ami változatossá teszi az egészet. Ha szereted a fantasy-t és pláne ha érdekel a különféle népek mitológiája, akkor mindenképp ajánlom, hogy olvasd el :)
      Most Dee Brown-tól olvasom a 'Wounded Knee-nél temessétek el a szívem' című kötetet, ami az amerikai őslakosokról szól, elég megdöbbentő dolgok vannak benne.... A következő pedig Huxley Szép új világ-a lesz, már nagyon türelmetlenkedik ott a polcomon ^_^

      Törlés
  25. Szörnyen sok olyan könyvem van, ami a pillanat hevében mindig hátra csúszik, pedig türelmesen vár rám a polcon. Ilyen például a Négyen egy gatyában összes része, Charlotte Bronte művei, többek között a Shirley és A különös tanítvány, de az Első leütést is régóta váratom már, sőt, a Rubinvörös trilógia is nagyon szomorú lehet a polcomon :( :)

    VálaszTörlés
  26. nagyon sok könyvet szeretnék még elolvasni, kb. 100-at, csak havi egynél többre soha nincs idő. Régóta várólsitás pl. Julia Guinn könyvei is.

    VálaszTörlés
  27. A trónok harca ilyen, de most már sort kerítek az első kötetre, hisz a sorozatot nagyon szeretem.

    VálaszTörlés
  28. Jó sok hozzászólás érkezett eddig is, ne feledjétek, ma éjfél a határidő, és holnap sorsolok! :)

    VálaszTörlés
  29. A nyertes pedig nem más, mint: http://memmoir.blogspot.hu/2015/06/1-nyeremenyjatek-eredmenyhirdetes.html

    VálaszTörlés
  30. Mivel az első nyertes nem jelentkezett, így újat sorsoltam, és Elhaym lett a szerencsés nyertes! :)

    VálaszTörlés