2015. július 3., péntek

Nyárra tervezett könyvek nyereményjátékkal 2.

Amiket el szeretnék (illene már) olvasni a nyáron 2.


Ez a második és egyben utolsó része ennek a minirovatnak. Összeszedtem azt a tíz könyvet, amit illene és szeretnék elolvasni a nyáron, az első ötöt leírtam már, a második öt most következik. És ezzel együtt egy nyereményjátékot is meghirdetek.

Az előző nyereményjáték nyertese Elhaym lett, aki anyukáját küldte a könyv átvételére, de azért őt is lefotóztam, szeretem az ilyen átvételről készült képeket. Akkor A nagy négyest sorsoltam ki Agatha Christie-től, most Tom Wood krimijét, A bérgyilkost fogom.


Milan Kundera : A lét elviselhetetlen könnyűsége

Ez egy olyan könyv, amivel magamnak is, és a legjobb barátnőmnek is tartozom, aki évek óta mondogatja, hogy olvassam el. Én meg azóta elolvastam vagy három másik Kundera könyvet, ezt meg azóta is tologatom magam előtt. Pedig nagyon is érdekel, és meg is van itthon, úgyhogy most már tényleg itt az ideje, irgum-burgum.


Janne Teller : Semmi

Erről a könyvről nagyon keveset tudok, mert már két éve szokásom, hogy nem olvasom el előre a könyvek fülszövegét, ugyanis szerintem itthon a fülszöveg-írás halott. Szörnyűeket írnak, akiknek ez a munkájuk. Annyira fel akarják hívni a figyelmet a könyvekre, hogy minden poént, fordulatot, csavart lelőnek a könyv hátulján, és így - legalábbis személy szerint nálam - azt a hatást érik el, hogy már nem lesz érdekes a könyv, mert túl sokat tudunk róla. Tehát a Semmiről semmit se tudok, csupán a molyos értékeléseket olvasgattam, és mindenki annyira dicsérte, hogy nagyon megjött hozzá a kedvem.

Daniel Keyes: Az ötödik Sally

Ezt a könyvet még a volt barátomtól kaptam egy évfordulónkra, mert tudta, hogy imádom Keyes-t, és hogy Az ötödik Sally-t régóta el szeretném olvasni. A szomorú ebben a történetben az, hogy ez nagyjából öt évvel ezelőtt történt, és még azóta sem vettem kezembe ezt a történetet, pedig a nővérem és anyukám is elolvasták már. Szóval szégyellem magam, és próbálom minél hamarabb elolvasni, mert biztos vagyok benne, hogy imádni fogom.

Kovács Eszter : Let's kifli
Ez a könyv azért került fel a listámra, mert kell valami könnyed, vékonyka könyv is, és a Let's kiflit pedig pont nemrég kaptam meg a Magvetőtől. Tetszik, hogy fiatal írónőről van szó, és hogy arról a témáról szól, ami engem mostanság nagyon is foglalkoztat. Kivándorló fiatalokról, akik külföldön próbálnak szerencsét. Ennél többet erről a könyvről se tudok a már említett okokból kifolyólag, de Londonban még sosem jártam, és remélem, ebből a könyvből kicsit megismerhetem. Egyébként nem várok sokat ettől a könyvtől, nem hinném, hogy nagyon erőteljesen gondolatokat mer majd közölni, vagy véleményt formálni a jelenlegi helyzetről, de nincs is erre szükség feltétlenül.

Gabriel García Márquez : Azért élek, hogy elmeséljem az életemet
Azt vettem észre, hogy a nagy kedvencemtől már majdnem egy éve nem olvastam semmit, szóval éppen itt az ideje. Ez a könyv van meg még nekem itthon, amit még nem olvastam tőle, amiből azért már egyre kevesebb van, egy időben faltam a könyveit a könyvtárból. Ez a könyv a furcsa címe miatt is nagyon érdekel, és a stílusa is hiányzik már, szívesen fogok belemerülni ebbe a kék borítójú könyvbe.

Visszatérve a nyereményjátékra!
Eheti kérdésem pedig a következő:
Milyen témáról kell szóljon, milyen problémát kell feszegessen egy könyv ahhoz, hogy ti biztosan tudjátok, nem akarjátok elolvasni, mert nem érdekel, sőt idegesít is titeket?

A kommentben válaszolók között pedig Tom Wood A bérgyilkos című könyvét sorsolom ki.
Határidő: július 9. éjfél. 10-én pénteken fogok sorsolni!
A nyertessel majd külön egyeztetek, egyelőre biztos, hogy budapesti személyes átvételt tudok csak biztosítani, később majd lehet, hogy lesz postázás is. 
Ehhez hozzátenném, hogy a múltkor nehezen találtam nyertest, ezért vagy figyeljétek a moly.hu-t, ahol fogok szólni, ha megvan a nyertes, vagy nézzetek be pénteken a blogomra. Ha egyiket se szeretnétek, akkor rögtön írjátok a hozzászólásba az e-mail címeteket. :)




18 megjegyzés:

  1. Nem szeretem az elvont, szürreális világot, ahol rébuszokban beszélnek, nagyon ott kell lenni agyilag, hogy felfogjam, mit akar mondani. Az ilyeneket kicsit erőltetettnek érzem.
    Továbbá nem szeretem a történelmet szárazon leíró könyveket. Ha csak tényeket közöl, hogy mikor milyen csata volt, akár egy történelemkönyvben, azt már teszem is vissza a polcra.
    Azt hiszem ez a két téma, amit reflexből eltolok magamtól, de ki tudja, egyszer lehet megváltozik a véleményem :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú, a történelmes résszel teljesen így vagyok én is!

      Törlés
  2. Nem szeretem a romantikus történeteket, mert teljesen irreális képet festenek a kapcsolatokról. Biztos vannak valósághoz közelibb történetek is, de szerintem ritka az ilyen.

    VálaszTörlés
  3. A két világháborúról szóló történelmi könyvek, regények, csöpögős-romantikus regények, "celebek" (ami nem egyenlő azzal, hogy "hírességek") élete/önéletrajza, politikával kapcsolatos írások... na ezek azok a témakörök, amiket akkor se veszek a kezembe olvasás céljából, ha kötelezővé teszik vagy nincs más ezeken kívül. Akkor már inkább meditálok vagy csak bámulom az eget :D

    VálaszTörlés
  4. Leginkább az elvont történeteket nem szeretem. Egyszerűen nem értem, nem vagyok művészlélek :/

    VálaszTörlés
  5. Harcos fantasy, történelmi (ebben az a fura, hogy egész ifjú koromban régész akartam lenni, de a törit igazából kb. tényleg csak meséskönyv szinten élvezem.... :( ) és a nagyon csöpögős, szerelmes regényekre se bukom, de néha elkap egy egy hullám és olyankor kifejezetten keresem őket, elolvasok belőlük kettőt, hármat és a következő 3 évre elég is belőlük:)

    (A Te listádról nálam a Semmi a kedvenc kategória, Sally is jó és a kifliset pedig alig várom, hogy elolvashassam :) Szép nyarat és jó olvasást.)

    VálaszTörlés
  6. vajdakitti1999@gmail.com az e-mail címem.
    Az állatokról szóló könyvek engem speciel teljesen hidegen hagynak. Nincs olyan témájú könyv, amitől viszolyogva elfordulnék, de az állatos illetve a különböző - tőlem távol álló - tudományokkal foglalkozó könyveket sosem venném le egy könyvesbolt polcról sem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gratulálok, te nyerted a könyvet! :) Írok e-mailt hamarosan!

      Törlés
  7. Nem szeretem a romantikus történeket és a mai világot legjobban leíró könyveket.
    Egy könyvnek többről kell szólnia egy másik világban kell játszódnia számomra. Ezért szeretem a sci-fi és fantasy regényeket . Valamelyik a csodás jövőt mutatja valamelyik a disztópikus kórról beszél. Szerintem megérdemlik ezt a más világot a könyvek, ahogy a világ is megérdemelne egy szebb vagy szörnyűbb jövőt . :)

    VálaszTörlés
  8. Nem szeretem a hatalmi harcokról szóló könyveket. Nem kell messzire menni, már a Testbérlőkbenés az Éhezők vidalában is untattak azok a részek, ahol a háttérben munkálkodó gonoszságról volt szó. Ebből kifolyólag a disztópiákat sem kedvelem (Orwell kivétel).

    VálaszTörlés
  9. A(z újhullámú) vámpíros könyvek egyáltalán nem érdekelnek.

    VálaszTörlés
  10. a szexközpontú könyvek, vagy az olyan könyvek, amiknél már fülszöveg alapján látszik, hogy nem számíthatok semmi izgalomra. de egyébként nyitott vagyok mindenre, mert azt hittem, hogy a scifi és az ifjúsági sem nekem való, de mégis találtam olyat, ami nagyon megfogott.
    Kár, hogy én nem tudtam elmenni, de bérlet nélkül nehéz lett volna.

    VálaszTörlés
  11. Köszönöm a hozzászólásokat, a játékot lezártam, nemsokára eredményt hirdetek. :)

    VálaszTörlés
  12. Szia Memoir, tudom, hogy már lezártad a nyereményjátékot, de azért válaszolok. :) A pedofília az, ami nem jöhet szóba, egyszerűen képtelen vagyok ilyen témában olvasni, annyira taszít. A szerelmi háromszögeket pedig ki nem állhatok, de ebbe néha belefutok véletlenül, és mondjuk annyira azért nem zavar, mint az előbbi.

    A Let's kiflit én nemrég olvastam, ne számíts se aktuálpolitikára, se bármi olyasmire hogy pro kontra kinn és itthon, és Londonról sem fogsz sokat megtudni. Vannak benne apró kultúrmorzsák, nagyon szórakoztató és könnyed, rövid sztorik, amik lazán összefüggenek, de inkább csak egy lány kalandjai odakinn, némelyik nosztalgikus, némelyik keserédes vagy fájó, vannak viccesebbek is, de egy jó részük akár máshol is megeshetne. én nagyon szerettem olvasni. :)

    VálaszTörlés
  13. Elnézést a megkésett sorsolás miatt, de koszorúslánykodnom kellett a hétvégén. :)
    A nyertes pedig: http://memmoir.blogspot.hu/2015/07/2-nyeremenyjatek-eredmenyhirdetes.html

    VálaszTörlés