2016. május 4., szerda

Film készül Tóth Krisztina Játszódjatok! című novellája alapján

Tóth Krisztina Pillanatragasztó című novelláskötete volt tavaly az egyik kedvenc olvasmányom. Az egyik novella pedig annyira megérintett és megihletett, hogy úgy döntöttem, rövidfilmre adaptálom. A novella címe Játszódjatok!, és egy apa-fia kapcsolatról szól, amit többek között a munka, a pénz és az alkohol alakít olyanná, amilyenné válik.

Aztán ahogy a forgatókönyvön dolgoztam, Pálfi György filmrendezőtől és Sára Júlia rendezőtől olyan ötleteket kaptam, amik alapján végül sokat változtattam a novellán, és attól sokban el fog térni a filmünk. 
Szürkület című filmünkben olyan fantasztikus színészek szerepelnek, mint Magyar József, Ferencz Attila, Németh Tibor. Géczi Zoltán, Bakonyi Alexa és a főszerepet pedig Gárdai Péter alakítja.


A Metropolitan Egyetem operatőr mesterszakos hallgatója, Chilton Flóra
diplomafilmje most májusban forog, sőt már három forgatási napon túl is vagyunk. A technika, a szállítás és a helyszínbérleti díjak viszont meghaladják az iskolától kapott támogatást, így még mindig támogatókat keresünk filmünkhöz.

Lájkoljátok facebook oldalunkat, nézzétek meg a közösségi finanszírozásos projektünk oldalát itt, és támogassatok minket! Köszönjük!

1 megjegyzés: